Stuur mij een bericht

  • Hidden


Wat u van Herman Schaeffer als arbeidsmediator in Zwolle en omgeving mag verwachten

Arbeidsconflicten tussen werkgever en werknemer, in een team of tussen organisatieonderdelen onderling hebben een enorme impact. Een juridische gang naar advocaat en rechter maakt de situatie er vaak niet beter op. Gelukkig is er ook een andere weg: arbeidsmediation. Als mediator met actuele juridische kennis begeleid ik onafhankelijk en onpartijdig de betrokken partijen naar het vinden van een oplossing die recht doet aan alle partijen. Ik maak jullie wegwijs in mogelijkheden, heb oog voor de belangen van alle betrokkenen, leg de afspraken zorgvuldig vast en handel de zaken SMART af. Zodat er een solide basis voor een werkbare toekomst ontstaat.

Ik ben MfN registermediator, gespecialiseerd Arbeidsmediator, vertrouwenspersoon en lid van LVV (Landelijke Vereniging Vertrouwenspersonen).

Maak kennis met Herman Schaeffer

Van conflict naar begrip en weer in gesprek raken met elkaar. Dat soort doorbraken geven mij energie. Na mijn studies filosofie, theologie en muziekwetenschappen kwam tijdens mijn loopbaan het bemiddelen tussen mensen steeds weer op mijn pad. Na verdere verdieping op juridisch, fiscaal en zakelijk vlak, werk ik sinds 2015 als fulltime MfN registermediator. Sinds 2018 ben ik tevens gespecialiseerd arbeidsmediator. Ik beschik over actuele kennis over de Wet Poortwachter en de systemen van werkgever, werknemer, HR, arbodienst, verzekeringen, juridische adviseur en advocaat. Verder werk ik als vertrouwenspersoon en ben ik lid van Landelijke Vereniging Vertrouwenspersonen (LVV). Mijn specialismen zijn:

  • Teammediation
  • Culturele mediation (discriminatie en pesten gerelateerd aan cultuurverschillen)
  • Autisme gerelateerde conflicten
  • Zelfsturende teams conflicten
  • Exit mediation
  • Verzuimmediation

Ervaren arbeidsmediator in regio Overijssel

Escalerende conflicten en geschillen via de advocaat of rechter oplossen levert stress op voor alle betrokken partijen. Zo’n proces geeft vaak een negatieve nasmaak. In mijn begeleidingsproces heb ik oog voor alle partijen. Als onafhankelijk en onpartijdige mediator in de regio Overijssel kan ik makkelijk schakelen tussen juridische adviseurs, mensen van HR, advocaten en arbodiensten. Zo houd ik regie op het proces, waardoor de situatie niet escaleert en we samen tot gedragen oplossingen komen die recht doen aan zowel de belangen van de werkgever als de werknemer. Samen een weg vinden naar een werkbare toekomst vormt hierbij mijn uitgangspunt.

Waarom mediation een betere keuze is

Ik heb persoonlijk ervaren hoe vervelend en stressvol het escaleren van conflicten via advocaten is. Samen in gesprek gaan en tot een overeenstemming komen is prettiger dan een oplossing opgelegd door een rechter. Via arbeidsmediation kun je samen op zoek gaan naar een win-win oplossing waar beide partijen achter staan. Deze blijken vaak creatiever dan de door rechter opgelegde oplossingen. Daarnaast verloopt het proces vlotter en is het financieel gunstiger dan de weg naar de rechter. Maar misschien nog veel belangrijker: er ontstaat een constructieve situatie waarin er begrip voor elkaar is, communicatie weer mogelijk is en een werkbare toekomst voor alle betrokkenen.

Vrijblijvende afspraak met arbeidsmediator Herman Schaeffer

Ook overtuigd van de voordelen van het onderling effectief en vlot oplossen van een arbeidsconflict in plaats van het bewandelen van de juridische weg? Nieuwsgierig naar wat ik als ervaren arbeidsmediator hierin voor u kan betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend voorlichtingsgesprek.