Stuur mij een bericht

  • Hidden


Wat u van Ingrid Middelkoop als arbeidsmediator mag verwachten

Tegengestelde belangen, dilemma’s, mensen met verschillende rollen, diverse werkervaringen en opleidingen en uiteenlopende karakters. In organisaties kom je deze mix aan diversiteit allemaal tegen. Een voedingsbodem voor het ontstaan van conflicten. Hoe pak je conflicten (preventief) aan? En hoe kom je samen tot een oplossing die voor alle partijen prettig is? Als conflictexpert begeleid ik neutraal en onafhankelijk individuen, teams of diverse organisatieonderdelen naar het vinden van overeenstemming. Zodat mensen weer met elkaar in gesprek raken en samen een oplossing ontdekken voor hun conflict. Zonder hoge juridische kosten. Het tijdig inzetten van een mediator kan veel ellende voorkomen.

Maak kennis met Ingrid Middelkoop

Met een achtergrond als sociaal hulpverlener, werkte ik ruim 15 jaar als (interim)manager in de profit en non-profit sector. Hierbij kwam ik regelmatig in aanraking met tegengestelde belangen en dilemma’s. Wat gebeurt er als er sprake is van een conflict? Welk effect heeft dit op het gedrag van jezelf en de ander? Door mijn nieuwsgierigheid naar de antwoorden op deze vragen, besloot ik om mij verder te ontwikkelen als arbeids- en organisatiemediator. Na diverse opleidingen op het gebied van bedrijfskunde, management en coaching heb ik mij gespecialiseerd in:

  • Bedrijfskunde
  • Stress en burn-out preventie
  • Preventieve mediation (pre-mediation)
  • Vertrouwenspersoon

Vanuit mijn jarenlange ervaring geloof ik in een preventieve aanpak van conflicten. De diversiteit van mensen op de werkvloer maakt dat er spanningen kunnen ontstaan. Bewustwording en zaken bespreekbaar maken draagt effectief bij aan het creëren van een veilige en prettige werkomgeving. Zodat zaken als verzuim, een slechte werksfeer en onnodig personeelsverloop voorkomen worden. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Waarom arbeidsmediation

Arbeidsmediation ondersteunt de betrokkenen in het zelf oplossen van hun conflict. Dit voorkomt hoge juridische kosten, maar zorgt er ook voor dat oplossingen daadwerkelijk tot uitvoering komen. In tegenstelling tot opgelegde oplossingen door een rechter. Deze vorm van bemiddeling werkt voor veel partijen prettiger en er ontstaat sneller een werkbare situatie.

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Bent u op zoek naar neutrale en onafhankelijke begeleiding bij het oplossen van een (dreigend) arbeidsconflict? Mag ik u helpen partijen weer met elkaar te laten praten en samen een oplossing te vinden zonder een juridische gang naar de rechter? Of wilt u preventief aan de slag met het voorkomen van arbeidsgeschillen? Ik maak graag kennis met u en vertel u graag over de verschillende mogelijkheden van arbeidsmediation tijdens een vrijblijvend gesprek. Neem gerust contact met mij op.