Stuur mij een bericht

  • Hidden


Wat u van Marcel Groen als arbeidsmediator mag verwachten

Een arbeidsrelatie is naast een liefdesrelatie, het meeste van alle relaties onderhevig aan irritaties, conflicten en zelfs (vecht)scheidingen. Het kan een hoop stress opleveren. Soms leidt het zelfs tot langdurige arbeidsongeschiktheid. Niet altijd zijn werkgever en werknemer in staat om dat conflict zélf in goede banen te leiden. In dat geval biedt een mediator uitkomst. Een mediator helpt partijen om samen te komen tot een voor beiden bevredigende oplossing. Maatwerk staat hierbij centraal. Wat kan in dit specifieke geval gedaan worden om weer op constructieve wijze samen verder  te gaan óf om uit elkaar te gaan? Als mediator onderzoek ik met mijn gesprekspartners welke onderliggende belangen er bestaan. En rekening houdend met deze belangen, hoe een concrete en specifieke oplossing te bereiken valt. Hierbij zijn meerdere scenario’s mogelijk.

Wie is Marcel Groen?

Van complexe, vastlopende arbeidssituaties naar concrete oplossingen die perspectief bieden voor alle partijen. Waarbij ik luister naar ieders inbreng en vanuit een helicopterview samen op zoek ga naar oplossingen. Dat is waar ik mij als MfN-Registermediator mee bezig houd. Al sinds 1999 werk ik als (arbeidsrecht)advocaat bij Groen Caubo Montessori Advocaten. Daarnaast werk ik ook als mediator. Hiervoor volgde ik de specialisatieopleiding tot (legal) mediator bij het ADR Instituut in Amsterdam.

Specialisaties:

  • Arbeidsmediations
  • Zakelijke mediations

Mediation biedt voordeel voor alle betrokkenen

Door mijn juridische achtergrond ben ik volledig op de hoogte van alle wetten en regelgeving. Hierdoor ben ik een goede gesprekpartner. Een gerechtelijke procedure is kostbaar en duurt vaak lang. Met vaak voor één van de partijen een teleurstellend resultaat: er is een winnaar, maar ook een verliezer. Door mediation in te zetten en kordaat het gesprek aan te gaan valt veel winst te behalen, juist voor arbeidsrelaties. Het is kostenefficiënt en het is mogelijk om de zakelijke relatie te handhaven.

Mediation is voor veel mensen nog onbekend terrein. Met de diverse specialisten binnen Uw ArbeidsMediator laten we zien dat mediation ook voor arbeidsgerelateerde conflicten goed inzetbaar is met een bevredigend eindresultaat.

Afspraak maken met Marcel?

Loopt u tegen een (dreigend) arbeidsconflict aan? En wilt dit conflict snel en constructief oplossen zonder juridische strijd? En wilt u aan de slag met arbeidsmediation om het arbeidsconflict op te lossen? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek. Het gesprek is geheel vrijblijvend en gratis.

Mediation is een krachtig instrument om tot een oplossing in een conflictsituatie te komen. Het is snel, relatief goedkoop en het heeft, zo blijkt uit diverse onderzoeken een hoge slagingskans. Beide partijen zitten aan tafel en lossen het conflict op in een vergaderstructuur. Als mediator …
Een gerechtelijke procedure is kostbaar en duurt lang. Het resultaat is vaak voor één van de partijen teleurstellend: er is een winnaar, maar ook een verliezer. Ik zie daarom een grote rol voor mediation, juist in het bedrijfsleven. Door kordaat op te treden en meteen in gesprek te gaan, valt …
Mediation is voor veel mensen nog onbekend terrein. Met de diverse specialisten binnen Uw ArbeidsMediator laten we zien dat mediation ook voor arbeidsmediations goed inzetbaar is met een bevredigend eindresultaat.”