Stuur mij een bericht

  • Hidden


Wat u van arbeidsmediator Peter Wesche mag verwachten

Als er sprake is van een vermeend geschil tussen werkgever en werknemer wordt er vaak eerst getracht om zelf een passende oplossing te vinden. Het probleem is alleen dat zelfs de meest ervaren leidinggevende bevooroordeeld is, waardoor er nooit met een neutrale blik naar de kwestie gekeken wordt. Het gevolg: er wordt geen oplossing gevonden waar beide partijen zich in kunnen vinden. Door voor arbeidsmediation te kiezen, vergroot u deze kans.

Kiest u voor mij als arbeidsmediator? Dan verken ik eerst de belangen en verlangens van zowel werkgever als werknemer. Ik focus me niet alleen op wat beide partijen van elkaar verlangen, maar ik besteed ook aandacht aan de waaromvraag en kijk welke doelen dit dient. Daarnaast geef ik een inkijkje in de situatie waarin beide partijen terecht kunnen komen als arbeidsmediation niet werkt. Vanuit hier zoeken we samen een passende oplossing. Dit is waar het bij mediation om draait, want het gaat niet om de vraag welke partij gelijk heeft.

Gespecialiseerd in arbeidsmediation rondom ziekteverzuim

Ik ben sinds 2010 geaccrediteerd rechtbank- en arbeidsmediator. Hiervoor heb ik zowel een mediationopleiding als opleiding tot Effortless Coach gevolg. Inmiddels heb ik een eigen praktijk en ben ik fulltime werkzaam als mediatior. Gedurende de jaren ben ik mij meer en meer gaan specialiseren in arbeidsmediation rondom ziekteverzuim. Doordat ik in het bezit ben van een hbo-diploma Regie op Verzuim, heb ik voldoende kennis van de ziekteverzuimwetgeving. Dankzij mijn jarenlange ervaring als arbeidsmediator ben ik gespecialiseerd in de volgende situaties:

– hoge werkdruk
– reorganisatie
– intimidatie
– pesten, traineren en discrimineren
– discussie over arbeidsvoorwaarden
– zich niet gezien en gehoord voelen
– re-integratieproblemen
– ontslagdreiging

Door de jaren heen heb ik honderden mediations uitgevoerd, waarvan 88 procent succesvol. De betrokken partijen kozen hierbij samen voor werkhervatting zonder spanningen door het maken van goede afspraken of beëindiging van de arbeidsovereenkomst op een correcte manier. Bij de overige 12 procent werd aansluitend een juridische procedure opgestart.

Maak vrijblijvend een afspraak met Peter Wesche

Wilt u een conflict met uw werkgever of werknemer oplossen zonder tussenkomst van een rechter? Kies dan voor arbeidsmediation. Om te bepalen of ik de juiste arbeidsmediator ben voor uw conflict, plant u een kennismakingsgesprek met mij in. Tijdens dit gesprek hoor ik uw probleem aan, vertel ik wat ik voor u kan betekenen en leg ik uit hoe ik te werk ga. Omdat het eerste gesprek gratis en vrijblijvend is, zit u nergens aan vast.
Mediation is een krachtig instrument om tot een oplossing in een conflictsituatie te komen. Het is snel, relatief goedkoop en het heeft, zo blijkt uit diverse onderzoeken een hoge slagingskans. Beide partijen zitten aan tafel en lossen het conflict op in een vergaderstructuur. Als mediator …
Een gerechtelijke procedure is kostbaar en duurt lang. Het resultaat is vaak voor één van de partijen teleurstellend: er is een winnaar, maar ook een verliezer. Ik zie daarom een grote rol voor mediation, juist in het bedrijfsleven. Door kordaat op te treden en meteen in gesprek te gaan, valt …
Mediation is voor veel mensen nog onbekend terrein. Met de diverse specialisten binnen Uw ArbeidsMediator laten we zien dat mediation ook voor arbeidsmediations goed inzetbaar is met een bevredigend eindresultaat.”